Navijaci stopirali transfer zbog majice fudbalera

Reprezentativac Albanije Erđis Kače nije prešao u APOEL iz Nikozije, a razlog je jedna stara fotografija u majici OVK.
 

Član PAOK-a bio je na korak do prelaska u APOEL, ali su navijači kiparske ekipe poludeli kada su čuli o kome se radi.

Davno je još Kače pozirao u majici takozvane “oslobodilačke vojske Kosova”, a sada nije bilo govora o dolasku u klub jer su navijači oštro reagovali.

Klubovi su već napravili dogovor, a trener APOEL-a Jorgos Donis je revoltiran zbog blokade transfera.

Kače je bio jedan od prvih izbora kada sam došao u APOEL. Mislim da smo izgubili sjajnog fudbalera, ja sam Grk i volim svoju zemlju, ali Grčka nije u opasnosti od Kačea, koliko od samih Grka. Bili smo nepravedni prema tom dečku – žalio se Donis.

Kače je 2013. napravio već haos u Grčkoj kada su mediji pronašli tu fotografiju na Fejsbuku, a tada je još igrao za solunski PAOK.

Proveo je potom i vreme na pozajmicama Anagenisiju, Viktoriji Plzen i Panatinaikosu.

– Moram da obavestim prijatelje i fanove da nisam imao pojma šta se nalazi na majici. Posetio sam prijatelje i fotografisao sam se, nisam na to bio primoran. Neko je pod mojim imenom objavio to sa adrese koja ne pripada meni – rekao je tada Kače.

– Svi koji me znaju, znaju ko sam, da nemam razlog da pravim bilo šta sa političkom pozadinom, fudbaler sam i profesionalac, bez želje da bilo kome naudim.

To je izludelo navijače PAOK-a, koji su inače u bratstvu sa Grobarima. Usledile su uvrede i pretnje, koje su na kraju ipak prevaziđene. Kiprani pak ne žele da pređu preko toga.